vegrehajtas.info – Végrehajtási törvény

Végrehajtási törvény

Az adóvégrehajtásra részben más szabályok vonatkoznak, mint a bírósági végrehajtásra. A két legfontosabb törvény a bírósági végrehajtásról és az adózás rendjéről szóló törvény. Irodánk az állami adóhatóság végrehajtási gyakorlatának ismeretében nyújt hatékony segítséget.

 


A NAV végrehajtást részben az 1994.évi LIII. végrehajtási törvény szabályozza.

Az adóigazgatási eljárásban az Adóhatóság elsődlegesen az Art. szabályai alapján köteles eljárni, egyes végrehajtási cselekmények foganatosításakor azonban a végrehajtási törvény rendelkezéseit alkalmazza. Az Adóhatóság a végrehajtható okirat birtokában köteles a végrehajtási eljárást -minden további formális, okirati kötelezettséget mellőzve - megindítani.

Az Art. meghatározza a végrehajtható okiratok körét.

A végrehajtás elrendelésének nem feltétele az adós előzetes értesítése, vagy az adóhatóság egyéb intézkedése. Az eljárásban külön határozat meghozatala nélkül foganatosítható az első végrehajtás cselekmény. Helyszíni végrehajtási cselekmény foganatosítása esetén a végrehajtás megindítását és a tartozás összegét elegendő a helyszínen közölni az adóssal.

A végrehajtási törvény sokak számára érthetetlen, és nem is lehet senkitől elvárni, hogy jól ismerje azt. Ez egy szakma, és sok esetben a végrehajtási törvény ismerete nem nyújt kellő segítséget az ügyben. Irodánk az adóvégrehajtásban jártas, a végrehajtási törvényt alaposan ismerő szakember segítségét biztosítja Önnek.

Jobban járhat, ha a végrehajtási törvény lapozgatása helyett ügyének megoldásaiban irodánk segítségét kéri!

Ügyfélszolgálat: 06/30 814 5181

Végrehajtási tanácsadásVégrehajtási törvényKapcsolat